کلیه هزینه های عملیاتی در حسابداری سازمان به دو دسته هزینه های عملیاتی و غیرعملیاتی تقسیم می شود. هزینه عملیاتی جزئی از درآمد عملیاتی است و معمولاً در صورت سود و زیان شرکت منعکس می شود. هزینه های عملیاتی در حسابداری در واقع یکی از اجزای اساسی درآمد عملیاتی است و معمولاً در صورت سود و زیان شرکت منعکس می شود. اگرچه هزینه های عملیاتی معمولاً شامل مخارج سرمایه ای نمی شوند، اما می توانند شامل بسیاری از اجزای عملیاتی یک شرکت باشند. این هزینه های عملیاتی در حسابداری عبارتند از:
- کارمزدهای قانونی و حسابداری
- پرداختهای بانکی
- هزینه فروش
- مخارج بازاریابی
- هزینه های سفر و سرگرمی
- هزینه تحقیق و توسعه غیر سرمایه ای
- مخارج مربوط به تجهیزات اداری
- مبالغ بابت اجاره
- تعمیر و نگهداری تجهیزات
- حقوق و دستمزد
درک بهتر هزینه های عملیاتی
هزینه های عملیاتی برای اکثر مشاغل ضروری و اجتناب ناپذیر است. شرکت ها باید سوابق هزینه های عملیاتی و هزینه های غیرعملیاتی مانند بهره وام را ثبت و نگهداری کنند.
هر دوی این نوع هزینه ها به طور متفاوتی در دفاتر حسابداری شرکت به حساب می آیند و به تحلیلگران این امکان را می دهند تا تعیین کنند که هزینه های شرکت چگونه منجر به فعالیت هایی شده است که برای شرکت درآمد ایجاد می کند و آیا مدیران شرکت می توانند از منابع به نحو احسن استفاده کنند یا خیر.
برخی از شرکت ها با موفقیت هزینه های عملیاتی خود را کاهش می دهند تا به مزیت رقابتی دست یابند و درآمد خود را افزایش دهند.
با این حال، کاهش هزینه های رقابتی می تواند یکپارچگی و کیفیت عملکرد یک شرکت را نیز به خطر بیندازد. یافتن تعادل مناسب می تواند دشوار باشد، اما پاداش آن قابل توجه خواهد بود.
انواع هزینه های عملیاتی
- هزینه های ثابت
- هزینه های متغیر
- هزینه های نیمه متغیر
بیشتر بخوانید هزینه های عملیاتی در حسابداری : سامانه مودیان در اصفهان
هزینه ثابت
هزینه ثابت هزینه ای است که با افزایش یا کاهش فروش یا سودآوری تغییر نمی کند و بدون توجه به فعالیت یا عملکرد شرکت باید پرداخت شود. به عنوان مثال، یک شرکت تولیدی باید اجاره بهای فضای کارخانه خود را بدون توجه به میزان تولید یا درآمد آن بپردازد.
اگرچه تولید بیشتر می تواند هزینه اجاره هر واحد محصول را کاهش دهد، اما نمی تواند این هزینه ها را به طور کامل حذف کند و این نوع هزینه ها باید به عنوان هزینه ثابت در نظر گرفته شود. هزینه های ثابت به طور کلی شامل هزینه های سربار می شود. نمونه های دیگر هزینه های ثابت شامل بیمه، اوراق بهادار و تجهیزات است.
هزینه ثابت می تواند به دستیابی به صرفه جویی در مقیاس کمک کند، زیرا زمانی که هزینه های بسیاری از شرکت ها ثابت است، شرکت می تواند با تولید واحدهای بیشتر از هر واحد سود بیشتری کسب کند. در این سیستم هزینه های ثابت بر روی تعدادی از واحدهای تولیدی پخش می شود و با کاهش متوسط هزینه تولید در هر واحد، تولید را کارآمدتر می کند. صرفه جویی در مقیاس می تواند به شرکت های بزرگ اجازه دهد که همان محصول را با قیمت کمتری نسبت به شرکت های کوچکتر بفروشند.
این اصل را می توان با این واقعیت محدود کرد که هزینه های ثابت به طور کلی نیاز به افزایش همزمان با برخی معیارهای خاص در رشد تولید دارند. به عنوان مثال، یک شرکت تولیدی که میزان تولید خود را در یک دوره زمانی افزایش می دهد، در نهایت به نقطه ای می رسد که نیاز به افزایش اندازه فضای شرکت را برای گنجاندن مقدار کالای تولیدی خود احساس می کند.
هزینه متغیر
هزینه متغیر همانطور که از نامش پیداست به هزینه هایی اطلاق می شود که ممکن است تغییر کنند. برخلاف هزینه های ثابت، هزینه های متغیر با افزایش تولید افزایش و با کاهش تولید کاهش می یابد. نمونه هایی از هزینه های متغیر شامل هزینه مواد اولیه، حقوق و دستمزد و هزینه برق و سایر خدمات است.
برای مثال، برای یک رستوران فست فودی که سیب زمینی سرخ کرده می فروشد و می خواهد فروشش را افزایش دهد، باید روزانه سیب زمینی سرخ کرده بیشتری بخرد.
شرکت هایی که به صورت عمده خرید می کنند ممکن است از تخفیف حجمی یا شکست قیمت برخوردار شوند که در آن فروشنده موافقت می کند که قیمت هر واحد را در ازای خرید عمده خریدار کاهش دهد و در نتیجه رابطه بین افزایش یا کاهش تولید و افزایش کاهش حجم هزینه های عملیاتی شرکت به نوعی کاهش می یابد. مثلاً شرکت فست فود برای خرید زیر 200 کیلو سیب زمینی خود را کیلویی 1000 تومان می خرد اما برای خرید بالای 200 کیلو، عرضه کننده سیب زمینی به خریدار کیلویی 50 تومان تخفیف می دهد.
به طور کلی، شرکت هایی که اکثر هزینه های خود را در هزینه های متغیر تشکیل می دهند، با نوسانات کمتری روبرو هستند زیرا سود آنها بیشتر به موفقیت فروش آنها بستگی دارد.
بیشتر بخوانید هزینه های عملیاتی در حسابداری : مالیات من اصفهان
هزینه نیمه متغیر
در کنار هزینه های متغیر و ثابت می توان هزینه های عملیاتی شرکت را نیمه متغیر و «نیمه ثابت» در نظر گرفت. این هزینه ها ترکیبی از مولفه های ثابت و متغیر را نشان می دهد و از این رو می توان آن را میانه هزینه های ثابت و متغیر دانست.
هزینه های نیمه متغیر با افزایش یا کاهش خروجی تغییر می کنند، مانند هزینه های متغیر، اما زمانی که خروجی صفر است، مانند هزینه های ثابت، همچنان وجود دارند. این چیزی است که هزینه های نیمه متغیر را از هزینه های ثابت و متغیر جدا می کند.
یک مثال نسبتاً ساده از هزینه های نیمه متغیر، اضافه کاری است. دستمزدهای منظم برای کارگران به طور کلی هزینه های ثابت در نظر گرفته می شود، و در حالی که مدیریت یک شرکت می تواند تعداد کارگران و دستمزد ساعتی آنها را کاهش دهد، همیشه مقداری نیروی کار مورد نیاز خواهد بود.
اما پرداخت های اضافه کاری اغلب به عنوان هزینه های متغیر در نظر گرفته می شود، زیرا مقدار ساعات اضافه کاری که یک شرکت به کارگران خود پرداخت می کند، عموماً با افزایش تولید افزایش می یابد و با کاهش تولید کاهش می یابد. بنابراین هزینه دستمزد اضافه کاری امکان داشتن مولفه های ثابت و متغیر را می دهد و به عنوان هزینه نیمه متغیر در نظر گرفته می شود.
افزایش هزینه های عملیاتی به چه معنی است؟
افزایش هزینه های عملیاتی به معنای سود کمتر برای یک کسب و کار است. اغلب هزینه های عملیاتی بیشترین سهم را از هزینه های ناشی از فعالیت یک شرکت دریافت می کنند، زیرا این نوع هزینه ها ممکن است ثابت تر از هزینه های غیرعملیاتی، هزینه های تولید و هزینه های سرمایه باشد.
مدیریت ارشد یک شرکت ممکن است سعی کند با برون سپاری بخش هایی از کسب و کار یا اجازه دادن به برخی از کارکنان موجود در خانه کار کنند، هزینه های عملیاتی را کاهش دهد. این امر فضای فیزیکی واقعی مورد نیاز برای کار کارکنان شرکت را کاهش می دهد. مدیریت همچنین ممکن است تکنیک های صرفه جویی در پول مانند خودکار کردن بخش هایی از فعالیت ها و مشاغل یا کاهش هزینه های استخدام های جدید را اجرا کند.
بیشتر بخوانید هزینه های عملیاتی در حسابداری : حسابداری در اصفهان
خدمات پدیده حساب
- امور مالیاتی
- امور حسابرسی
- امور ثبتی
- امور حسابداری
- نیروی انسانی
- اعزام نیرو
- وکالت اداری
- تامین اجتماعی
آخرین اخبار و مقالات
اخبار
آخرین اخبار پدیده حساب
ویدئو های آموزشی
آموزش های متنوع حسابداری
مقالات
مقالات مرتبط با حسابداری
مشاوره رایگان
در صورت نیاز به مشاوره رایگان فقط کافیست شماره تماستان را در فیلد زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک های مرتبط
- قوانین اداره مالیات
- استاندارد های حسابرسی
- دانلود نرم افزار پارسیان
مطالب مرتبط
خدمات پدیده حساب
- امور مالیاتی
- امور حسابرسی
- امور ثبتی
- امور حسابداری
- نیروی انسانی
- اعزام نیرو
- وکالت اداری
- تامین اجتماعی
مشاوره رایگان
در صورت نیاز به مشاوره رایگان فقط کافیست شماره تماستان را در فیلد زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک های مرتبط
- قوانین اداره مالیات
- استاندارد های حسابرسی
- دانلود نرم افزار پارسیان