پلمب دفاتر تجاری
تمامی شرکت ها، سازمان ها، موسسات، تجاری و… که موظف به پرداخت مالیات هستند بایستی کلیه نقل و انتقال ها و فعالیت های مالی خود را در محل مشخصی ثبت نمایند.
قانون برای این منظور پلمب دفاتر را در نظر گرفته است.
دفاتری که گفتیم به عنوان دفاتر قانونی و دفاتر تجاری هم شناخته می شوند. این دفاتر همان طور که گفتیم برای مشخص کردن فعالیت های مالی شما می باشد و تجار و شرکت ها اجبارا باید این دفاتر را پر نمایند. این دفاتر بر اساس کاربرد به صورت پنجاه، صد و دویست برگی ارائه می شوند.
تمامی شرکت ها باید کارکردشان را با تکمیل این دفاتر اعلام نمایند. در صورتی که این کار را انجام ندهید، شرکت از طرف اداره امور مالیاتی بعد از رسیدگی عملکرد مربوطه، علی الراس خواهد شد که هزینه های اضافی برایتان به بار می آورد. حتی در صورتی که شرکت شما فعالیتی ندارد باز هم برای مشخص کردن عملکرد مالی تان باید این دفاتر را تکمیل کنید. در این شرایط دفاتر به صورت خالی تحویل داده می شود.
دلیل این که به این دفاتر می گوییم پلمب دفاتر ، این است که دفاتردر اداره ثبت شرکتها پلمب می شود.
الزامی است که تاجر در هنگام تکمیل این دفاتر کلیه اموال و دارایی ها از جمله منقول و غیر منقول و دیون مطالبات سال خود را با تمام جزئیات در دفتر ثبت و امضا نماید
کلیه شرکت هایی که کارکردی در سال مالی داشته باشند، باید عملکرد مالی خود را در این دفاتر به شرح ماوقع، کامل و شفاف تحریر کرده و با مدارک و مستندات مربوطه، ضمیمه پلمب دفاتر نموده و در اختیار ممیزان مالیاتی قرار دهند. عدم دریافت، تکمیل و ارائه این دفاتر در موعد مقرر، موجب جرایم مالیاتی خواهد شد و از طرفی، همه معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی مقرر در قانون مالیات، از شرکت هایی که پلمب دفاتر نداشته باشند، سلب خواهد شد
شما اگر شرکت/موسسه دارید که هیچ فعالیت در یک سال مالی نداشته و اصطلاحا کارکرد صفر می باشد، می بایست در مهلت قانونی، نسبت به دریافت پلمب دفاتر اقدام و این دفاتر به صورت خالی و سفید در اختیار ممیز خود در اداره مالیاتی قرار دهید. عدم تسلیم پلمب دفاتر بر اساس فراخوان سازمان امور مالیاتی کشور، در صورتی که هیچ کار کردی هم نداشته باشید، مستوجب جرایم قانونی خواهد بود.
انجام تمامی پلمب دفاتر تجاری و سایر امور ثبتی توسط متخصصین باتجربه پدیده حساب
فرق دفتر روزنامه با دفتر کل چیست؟
دفتر روزنامه، دفتری است که شرکت ها، ریز هزینه ها و اطلاعات سود و زیان را به صورت روزانه درج می کنند. این اطلاعات باید مستند بر ادله و مدارک قانونی باشد تا ممیز و سرممیزان اداره مالیاتی را توجیه کند. اما دفتر کل، دفتری است که در آن ریز هزینه های دفتری، به صورت هفتگی وارد می شود و نیازی به ورود اطلاعات روزانه نیست. دفاتر قانونی که به تایید سازمان امور مالیاتی رسیده است، دفاتری هستند که در اداره ثبت اسناد،مطابق مواده ۱۱ و ۱۲ قانون تجارت، پلمب می شوند.
چه زمانی باید پلمب دفاتر را اخذ کرد؟
پلمب دفاتر هر سال، سال قبل اعطا می شود. یعنی پیش از شروع سال مالی شرکت. مثلا برای دریافت پلمب دفاتر سال ۹۸ می بایست تا پایان سال ۹۷، نسبت به درخواست دریافت دفاتر اقدام کنید. درخواست شما باید در سال ۹۷ باشد. حتی اگر دفاتر در اوایل سال ۹۸ به دست شما برسد. ملاک، زمان اقدام است. اگر دفاتر شما پیش از پایان سال مالی تمام شود، دفاتر جدید باید درخواست شود
به چه دلایلی، پلمب دفاتر شرکت ها، رد می شود؟
دلایل زیادی برای عدم پذیرش پلمب دفاتر شرکت ها توسط ممیزان اداره مالیاتی وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از دفاتر سال های قبل در سال مالی جدید شرکت.
- ثبت اطلاعات غیر واقعی، غیر شفاف و غیر مستند در دفاتر پلمب سالانه.
- عدم ثبت صحیح فعالیت های مربوط به شعبه های مختلف در سال مالی در دفاتر پلمب شده
- وجود صفحات زیاد در دفاتر پلمب شده که مصداق سوء استفاده از دفاتر، تشخیص داده شود.
- عدم ثبت رشته ای از فعالیت های شرکت (در صورت کشف آن از طرف ممیز)
- مخدوش کردن مندرجات دفاتر به صورت پاک کردن اطلاعات یا محو کردن آن ها
- هر اقدامی که در دفاتر پلمب شده، مصداق فریبکاری و گول زدن ممیزان اداره دارایی باشد.
- عدم ارائه اطلاعات شفاف مستند به مدارک و ادله قانونی شرکت در سال مالی مورد نظر.
- فک پلمب موجب رد کامل دفاتر قانونی شرکت ها می شود. لذا در نگهداری ان کوشا باشید.
داشتن دفاتر پلمب شده، نشان دهنده الزام و احترام شما به قانون تجارت و عمل یه تکالیف قانونی مشمولان مالیات است. اگر فعالیت کسب و کار شما طبق قانون، معاف از مالیات است، مثل مدارس، دانشگاه ها، آموزشگاه ها،ناشران و غیره، نیازی به دریافت دفاتر پلمب شده ندارید. این افراد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیز معاف هستند.
جریمه عدم ارائه دفاتر چقدر است؟
طبق قانون، جریمه عدم ارائه دفاتر قانونی، معادل ۲۰ درصد مالیات متعلق بوده و اگر دفاتر پلمب شده شرکت، به دلایلی که در بالا گفته شد یا هر دلیلی، توسط ممیزان اداره دارایی رد شود، جریمه ای معادل ۱۰ درصد مالیات، در نظر گرفته خواهد شد و این رقم می تواند هر سال، تغییر کند.
مدارک مورد نیاز اخذ دفاتر پلمب شرکت ها
مدارک به شرح زیر است:
- رونوشت شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل
- روزنامه رسمی تاسیس شرکت
- روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
- مهر شرکت
- تکمیل فرم اینترنتی در سامانه http://irsherkat.ssaa.ir
خدمات پدیده حساب
- امور مالیاتی
- امور حسابرسی
- امور ثبتی
- امور حسابداری
- نیروی انسانی
- اعزام نیرو
- وکالت اداری
- تامین اجتماعی
آخرین اخبار و مقالات
اخبار
آخرین اخبار پدیده حساب
ویدئو های آموزشی
آموزش های متنوع حسابداری
مقالات
مقالات مرتبط با حسابداری
مشاوره رایگان
در صورت نیاز به مشاوره رایگان فقط کافیست شماره تماستان را در فیلد زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک های مرتبط
- قوانین اداره مالیات
- استاندارد های حسابرسی
- دانلود نرم افزار پارسیان