فرمول محاسبه مالیات کارتخوان ۱۴۰۳؛ مالیات کارتخوان چند درصد است؟
دستگاههای کارتخوان مزایای بیشماری از جمله خرید آسان، سرعت بالا، قابلیت پرداخت قبوض و غیره را دارد؛ اما همین دستگاه برای دارندگانشان دردسرهایی از قبیل مالیات دستگاه کارتخوان، به وجود آورده!
مالیات کارتخوان یکی از انواع مالیاتهای مهم برای مشاغل است که باید هرساله در خردادماه آن را محاسبه و پرداخت کنند. این مالیات بهصورت مستقیم از صاحبان مشاغل دریافت شده و با کسر هزینهها و معافیتها، نسبت به سود محاسبه میشود. در حقیقت مالیات کارتخوان یک نوع مالیات از کسبوکارها، مشاغل و افراد حقوقی است. این نوع مالیات با نرخهای پلهای برای مشاغل ارزیابی شده که ضرایب آن ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد از کل سود است. مقدار مالیات شرکتها با نرخ ۲۵% ثابت است.
موسسه حسابداری پدیده حساب یک شرکت حسابداری در اصفهان است و بهمنظور ارتقاء سطح کیفی سیستمهای مدیریتی و…، فعالیتهای حرفهای خود در زمینه مالیات ارزش افزوده اصفهان، خدمات مشاوره امور مالی و مالیاتی، خدمات حسابداری در اصفهان، سامانه مودیان در اصفهان و… را آغاز نمود و فعالیت خود را در این استان بسط دادهاست.

مشاغل مشمول مالیات دستگاه کارتخوان
مالیات کارتخوان یکی از انواع مالیاتی است که جزو همان مالیات عملکرد مشاغل بهحساب میآید. به این معنی که واریزیهای صورتگرفته از طریق این پایانه فروشگاهی، مشمول مالیات است. مشاغلی که شامل مالیات دستگاه کارتخوان هستند، بسیار متنوع و زیاد هستند. به همین دلیل نمیتوان همه آنها را در این قسمت ذکر کرد. بهجای این موضوع، مشاغلی که مشمول معافیت مالیات دستگاه کارتخوان هستند را معرفی میکنیم که به شرح زیر هستند:
سوپر مارکتیهانانواییهاداروخانهها و مراکز خدمات درمان باشگاه و موسسههای ورزشی جایگاههای سوخت که بهصورت اتوماتیک یا دستی فعال هستند. فروشگاههایی که در زمینه ساخت یا فروش محصولات هنری فعالیت میکنند. روزنامهفروشیها مدرسهها که شامل مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان میشود. حملونقلهای درونشهری که شامل تاکسیها هم میشود. عوارض راه و پارکینگها دفتر خدمات مخابراتی شرکتهای دانشبنیان نوع ۱ که در سطح فناوری ۱ قرار میگیرند. مؤسسات خیریه فروشگاههایی که در بخش عرضه کتاب و محصولاتی که رسانهای هستند، فعالیت میکنند.
علاوه بر این وجوه دولتی و قوه قضائیه نیز مشمول مالیات دستگاه کارتخوان نمیباشند. لازم به ذکر است که برای این کسبوکارها، شرایط خاصی در نظر گرفته شده است تا معاف شوند. این فهرست در تاریخ ۱۸ تیرماه سال ۱۴۰۲ توسط بانک مرکزی اعلام شده و درآمد آنها در دستگاه مالیاتی کشور وارد نخواهد شد.
شیوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان
برای آگاهی از نحوه محاسبه مالیات کارتخوان از فرمول تازهای استفاده نمیشود، بلکه همان فرمولی که برای محاسبه مالیاتبردرآمد مشاغل به کار میرفت، در اینجا هم قابلاستفاده است. بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مجموع تراکنشهایی که بهوسیله دستگاه پوز انجام میشوند، فعالیت شغلی شمرده میشوند و به آنها مالیات تعلق میگیرد. در ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم، روش محاسبه مالیات مشاغل که شامل مالیات دستگاههای کارتخوان است، تعریف شده است. بر طبق این قانون، شیوه محاسبه مالیات دستگاههای کارتخوان به شرح زیر است:
- ۱۵ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از ۱ تا ۲۰۰ میلیون تومان
- ۲۰ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان
- ۲۵ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از ۴۰۰ میلیون تومان به بالا

نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان
اغلب کسانی که دستگاههای کارتخوان دارند و مالیات آن را پرداخت میکنند، ممکن است در مورد مالیاتی که برای آنها مشخص شده و یا باقیمانده است، ابهام داشته باشند. در این وضعیت شما میتوانید از وبسایت آنلاین درگاه خدمات مالیاتی استفاده کنید.
در ابتدا به سایت tax.gov.ir مراجعه کرده و نسبت به ورود در آن سایت اقدام کنید. حال باید در قسمت داشبورد پنل مالیاتی، از منوی سمت راست بر روی گزینه “درخواستها” کلیک کنید. در ادامه این بخش، شما میتوانید بر روی گزینه “استعلام بدهی مالیاتی” کلیک کرده و درخواست خود را برای مشاهده بدهی مالیاتی با کد ملی درج نمایید.
در این قسمت کار تمام است و میتوانید بدهی که به سازمان امور مالیاتی دارید را بهصورت جداگانه ببینید. همچنین کاربران نیز میتوانند با انتخاب گزینه “پرداخت الکترونیکی مالیات”، نسبت به تسویه این بدهی اقدام کنند. از سوی دیگر وبسایت payments.tax.gov.ir نیز امکان پرداخت قبوض مالیاتی شما را میدهد.
پیامدهای عدم ثبت دستگاه پوز در سامانه مالیاتی
تمامی تراکنشهایی که توسط دستگاه کارتخوان و شبکه شاپرک صورت میگیرد، از دید سازمان مالیاتی جنبه درآمدی دارد و قطعاً مشمول مالیات میشود؛ در نتیجه شخصی که صاحب دستگاه کارتخوان است، باید به این نکته دقت داشته باشد که تمامی تراکنشهای آن جنبه درآمدی دارد.
بر طبق قانون صاحبان دستگاههای پوز اشخاص دارای دستگاههای کارتخوان، باید به سایت سازمان مالیاتی مراجعه کرده و پس از ثبتنام، کد اقتصادی را دریافت نمایند. در ضمن اگر شما کد اقتصادی نداشته باشید، برای شما پرونده مالیاتی نیز تشکیل نخواهد شد. این پروندهها بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوانها تشکیل میشود. افزون بر مالیات، جریمههایی نیز شامل صاحبان دستگاه کارتخوان فاقد کد اقتصادی میشود.

برخی از مالیاتهای کارتخوان مشاغل
مالیات کارتخوان میوهفروشی
صنف میوهفروشان که از کارتخوان سیار و یا ثابت استفاده میکنند نیز مالیات کارتخوان در نظر گرفته میشود. میوهفروشی با ضریب کد اینتا 14درصد مالیاتبردرآمد کارتخوان سنجیده خواهد شد. برای مثال اگر درآمد خالص میوهفروشی در سال ۱۴۰۲، ۳۵۰ میلیون بوده باشد، تقریباً ۴۹ میلیون باید مالیات کارتخوان پرداخت کنند.
مالیات دستگاه پوز آرایشگاه
محاسبه مالیات دستگاه پوز آرایشگاههای مردانه و زنانه نیز همچون موارد بالا است. لازم است این صنف اینتاکد خود را درآمد ضرب کنند تا سود مورد انتظار سازمان مالیات را احتساب کنند. سپس باتوجهبه میزان درصد مالیات تعلقگرفته نسبت به سقف درآمد، مقدار مالیات کارتخوان را محاسبه کنند.
محاسبه نرخ مالیاتبردرآمد اشخاص حقیقی
نرخ مالیاتبردرآمد اشخاص حقیقی بر اساس ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم ارزیابی میشود. در اینجا میتوانید درصدهای مربوط به میزان نرخ مالیات را بر اساس درآمد را مشاهده کنید.
- تا ۲۰۰ میلیون تومان در یک سال ۱۵%
- نسبت به مازاد ۲۰۰ میلیون تومان تا ۴۰۰ میلیون تومان در یک سال ۲۰%
- نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیون تومان در یک سال ۲۵%
درصورتیکه کل درآمد شخصی که کارتخوان متعلق به وی باشد بالاتر از ۴۰۰ میلیون تومان در سال باشد، نرخ مالیاتبردرآمد ۲۵% میشود.
خدمات پدیده حساب
- امور مالیاتی
- امور حسابرسی
- امور ثبتی
- امور حسابداری
- نیروی انسانی
- اعزام نیرو
- وکالت اداری
- تامین اجتماعی
آخرین اخبار و مقالات

اخبار
آخرین اخبار پدیده حساب

ویدئو های آموزشی
آموزش های متنوع حسابداری

مقالات
مقالات مرتبط با حسابداری
مشاوره رایگان
در صورت نیاز به مشاوره رایگان فقط کافیست شماره تماستان را در فیلد زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک های مرتبط
- قوانین اداره مالیات
- استاندارد های حسابرسی
- دانلود نرم افزار پارسیان
مطالب مرتبط
خدمات پدیده حساب
- امور مالیاتی
- امور حسابرسی
- امور ثبتی
- امور حسابداری
- نیروی انسانی
- اعزام نیرو
- وکالت اداری
- تامین اجتماعی
مشاوره رایگان
در صورت نیاز به مشاوره رایگان فقط کافیست شماره تماستان را در فیلد زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک های مرتبط
- قوانین اداره مالیات
- استاندارد های حسابرسی
- دانلود نرم افزار پارسیان